fbpx

În cazul în care reconstrucția coronară este provizorie, nu mâncați timp de o oră după tratament, pentru a permite materialului să se întărească.
Dacă pansamentul provizoriu cade în totalitate, vă rugăm să vă faceți o nouă programare la medicul stomatolog curant, cât mai repede.

Până în momentul finalizării tratamentului endodontic / restaurării coronare (plombă sau coroană) evitați masticația exagerată pe dintele tratat, deoarece există riscul fracturării pereților dentari.

Mențineți o igienă orală normală, fără a evita dintele tratat.

Pe tot parcursul tratamentului endodontic pot apărea dureri ale dinților sau, se poate inflama zona învecinată dintelui. O durere moderată este normală, mai ales în primele zile după tratament. Dacă durerea este severă și nu trece după administrarea unui antialgic, sunați la cabinetul stomatologic și discutați cu medicul curant.

Locul unde a fost realizată anestezia poate fi dureros sau sensibil. Tratamentul endodontic este doar o parte din procesul de reabilitare completă a dintelui. În cel mai scurt timp posibil, dintele se restaurează complet, pentru ca tratamentul să fie un succes. În caz contrar riscați să aveți nevoie de repetarea tratamentului sau chiar pierderea dintelui.

După tratament, trebuie să mențineți o igiena orală corespunzătoare și să reveniți periodic la controalele medicale. Primele două controale se fac obligatoriu la 6 și la 12 luni, fiind cele mai importante pentru evoluția cazului. Există situații în care un dinte tratat endodontic nu evoluează favorabil, infecția osoasă nu se vindecă iar dintele poate deveni dureros. În acest caz, de cele mai multe ori, este necesară o nouă intervenție endodontică.

#endodontie #Paris Dental Clinic #tratamente endodontice #clinica dentara #indicatii terapeutice stomatologie

dr. Corina Marc
medic dentist, manager general
Paris Dental Clinic

– – –
#proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.