fbpx

Cel mai bun tratament este prevenția.

Respectarea instructajului pentru igiena orală, consultațiile regulate, precum și tratamentele profilactice precum detartrajul constituie mijloacele prin care se evită durerea și neplăcerile asociate afecțiunilor dentare.

Profilaxia dentară este ansamblul măsurilor medicale care se iau pentru prevenirea apariției tuturor afecțiunilor dentare. Tratamentele de igienizare profesională, detartra, sigilări dentare, urmărirea evoluției fiecărui caz în parte și, cel mai important, instructajul pentru igiena orală, fac parte din acest ansamblu. 

Tartrul dentar este un factor iritativ al gingiei, motiv pentru care se produce gingivita bacteriană. Dacă nu se tratează la o clinică stomatologică aceasta evoluează prin retracția gingiei și apariția bolii parodontale. Odată cu gingia, se retrage și suportul osos al dinților și apare mobilitatea dentară (dinții încep să se miște) și apoi pierderea permanentă a dinților.

Efectuarea controlului periodic la clinica stomatologică și a detartajului la 3, 6 sau maximum 12 luni, în functie de necesitățile fiecăruia, sunt deosebit de importante pentru prevenirea pierderii, aparent inexplicabile, a dinților.

Detartajul cu ultrasunete este o procedură simplă, nedureroasă, urmată de un periaj profesional și, acolo unde este cazul, igienizare cu air flow – un aparat care îndepărtează restul microparticulelor, împreună cu colorațiile dentare produse de alimente, ceai, cafea sau țigări.

Sigilarea dentară reprezintă o măsură de prevenție a cariei asupra dinților, în special recomandată copiilor, adolescenților și de ce nu, aduților care prezintă risc de cariere a dinților. Sigilarea dentară este o manoperă simplă, nedureroasă, rapidă și eficientă pentru pacienții care doresc să-și păstreze dantura sănătoasă. 

Durata unei sigilări dentare depinde de mai mulți factori printre care:

    • igiena pacientului,
    • tipul ocluziei
    • alimentația

O sigilare dentară corectă poate rezista până la cațiva ani, dacă se respectă o igienă bună indicată de medic. Este important ca sigilările să fie ținute sub observație la interval regulat de timp, prin vizita la stomatolog. Medicul poate stabili dacă s-a păstrat integritatea, dacă mai este necesară adaugarea de material sau îndepartarea, lui fără consecințe asupra dinților.

Tarife profilaxie dentară

Instructaj pentru igiena orală

GRATUIT

Detartraj cu ultrasunete + periaj profesional

250 RON

Igienizare cu Airflow

100 RON

Fluorizare topică

140 RON

Periaj profesional

50 RON

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.