fbpx

De ce trebuie să merg la control dacă nu mă dor dinții? De ce să folosesc și ața dentară? Este suficientă periuța de dinți pentru igienizare?

În următorul caz veți găsi răspunsuri pentru întrebările de mai sus. Zonele interdentare sunt suprafețe unde nu pot ajunge periuțele de dinți manuale sau periuțele de dinți electrice; sunt spații atât de ascunse, încât majoritatea pacienților, din păcate, le consideră nesemnificative. Astfel ajung de multe ori în situația “azi dimineață mi-a apărut o carie foarte mare pe un dinte sănătos” sau “mă doare dintele, deși nu are nicio carie”. De fapt, pe dintele acela evoluează de foarte mult timp caria și abia acum este vizibilă sau în cazurile mai nefericite, dureroasă.  

Ce se intamplă? Clinic, nu este nici un dinte cariat.

cariile interdentare, Paris Dental Clinic


Radiologic, se vede o carie interdentară mare.

radiografie carii interdentare

Smalțul este stratul cel mai dur al dintelui. Acesta este rezistent la forțe foarte mari, la atacuri acide repetate, la o multitudine de bacterii, dar totul pana la UN PUNCT! Un punct minuscul, într-o zonă interdentară. Acolo încep multe carii și rămân multă vreme neobservate. În felul acesta, ajung în următorul strat al dintelui, dentina. 

Dentina este mai moale, de regulă nu este expusă bacteriilor, nu e construită să reziste atât de mult atacurilor. Din acest motiv, se cariază mult mai ușor și mai repede decat smalțul. Astfel, dintele poate rămâne doar cu o carcasă de smalț, sub care, pe interior, caria ascunsă formează un gol tot mai mare. Ele sunt atât de bine ascunse, încât uneori nu le poate depista nici măcar ochiul experimentat al stomatologului, în cea mai bună lumină, nici cu lupe sau la microscop. Aici vin în ajutorul nostru radiografiile dentare. Medicul stomatolog vă poate îndruma să faceți una sau mai multe radiografii, prin care se pot depista din timp aceste carii.

Odată înlăturată carcasa de smalț, se vede caria aflată în evoluție.
tratarea cariilor interdentare
Mai departe, se îndepărtează tot țesutul afectat de carie.
tratament carii interdentare Paris Dental Clinic
Refacerea peretelui dentar pierdut.
tratament carie interdentara Paris Dental Clinic, clinica stomatologica Cluj
Obturația dentară finală.


dr. Corina Marc
medic dentist, manager general
Paris Dental Clinic

– – –

#carii interdentare #carie dentară #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.