fbpx

extracții dentare | odondectomii | intervenții chirurgicale stomatologice

După orice extracție dentară se formează un cheag de sânge care protejează locul extracției și duce la vindecarea zonei. Cu toții am fost copii, am căzut, ne-am lovit, ne-am zgâriat, deci știm că atunci când avem o rană pe piele se formează o crustă pe care dacă o îndepărtăm, apare din nou sângerarea, locul devine dureros și vindecarea este mai lentă. La fel și în cazul unei plăgi post extracționale; această „crustă” trebuie protejată. Astfel în primele 24 de ore după extracția dentară când cheagul de sânge este mai sensibil trebuie să aveți în vedere câteva măsuri de precauție:
– țineți compresa sterilă strâns, 30 de minute
– NU clătiți gura cu apă sau alte lichide, timp de 12 ore
– NU atingeți gingia în zona extracției cu limba
– NU fumați cel puțin o zi
– NU introduceți nimic în plaga post extracțională (scobitori, limbă, degete, alcool etc.).

Pentru dureri moderate în primele 2 zile după extracția dentară sau intervențioa chirurgicală stomatologică, luați un antialgic uzual: Ibufen, Ibuprofen, Nurofen, Reuprofen, Ketonal, Ibusinus, etc.
Pentru dureri mai puternice cu pulsații sau dureri extinse și în zonele învecinate dintelui extras / afectat, vă rugăm să ne contactați clinica dentară / clinica stomatologică și medicul curant.

Dacă aveți întrebări în legătură cu evoluția postoperatorie (sângerare, dureri, febră), sunați la clinica stomatologică / clinica dentară unde ați efectuat tratamentul. Timp de 1-2 zile evitați alimente tari și excesiv de fierbinți sau reci.

dr. Corina Marc
medic dentist, manager general
Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *