fbpx

extracții dentare | odondectomii | intervenții chirurgicale stomatologice

După orice extracție dentară se formează un cheag de sânge care protejează locul extracției și duce la vindecarea zonei. Cu toții am fost copii, am căzut, ne-am lovit, ne-am zgâriat, deci știm că atunci când avem o rană pe piele se formează o crustă pe care dacă o îndepărtăm, apare din nou sângerarea, locul devine dureros și vindecarea este mai lentă. La fel și în cazul unei plăgi post extracționale; această „crustă” trebuie protejată. Astfel în primele 24 de ore după extracția dentară când cheagul de sânge este mai sensibil trebuie să aveți în vedere câteva măsuri de precauție:
– țineți compresa sterilă strâns, 30 de minute
– NU clătiți gura cu apă sau alte lichide, timp de 12 ore
– NU atingeți gingia în zona extracției cu limba
– NU fumați cel puțin o zi
– NU introduceți nimic în plaga post extracțională (scobitori, limbă, degete, alcool etc.).

Pentru dureri moderate în primele 2 zile după extracția dentară sau intervențioa chirurgicală stomatologică, luați un antialgic uzual: Ibufen, Ibuprofen, Nurofen, Reuprofen, Ketonal, Ibusinus, etc.
Pentru dureri mai puternice cu pulsații sau dureri extinse și în zonele învecinate dintelui extras / afectat, vă rugăm să ne contactați clinica dentară / clinica stomatologică și medicul curant.

Dacă aveți întrebări în legătură cu evoluția postoperatorie (sângerare, dureri, febră), sunați la clinica stomatologică / clinica dentară unde ați efectuat tratamentul. Timp de 1-2 zile evitați alimente tari și excesiv de fierbinți sau reci.

dr. Corina Marc
medic dentist, manager general
Paris Dental Clinic

– – –
#chirurgie stomatologică #chirurgie dentară #chirurgie dento-alveolară #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.