fbpx

#PROTETICĂ #RESTAURARE #ESTETICĂ DENTARĂ

Pacientul a venit la noi în clinică fiind nemulțumit de aspectul estetic al dinților frontali. Dinții în cauză fuseseră tratați endodontic cu mulți ani în urmă. Uneori, după tratamentele de canal, la nivelul dinților care nu mai au nerv, apar în timp colorații inestetice. Culoarea se modifică de cele mai multe ori spre gri, uneori chiar spre roz roșu, cum s-a întâmplat și în cazul pacientului de față. Aceste discromii dentare apar din cauza aplicării unor metode învechite în cazul tratamentelor de canal; în trecut se foloseau pentru sigilarea canalelor cimenți, care în timp se oxidau. Acești cimenți se infiltrau în tubulii dentinari și ulterior produceau o colorații
inestetice ale coroanelor dentare.

Albirea dentară externă nu ne poate ajuta în aceste situații, deoarece cauza este intrinsecă, deci modificarea culorii se produce din interiorul dintelui spre exterior. Variantele de tratament, de obicei sunt albirea dentară internă sau acoperirea dintelui cu fațetă sau coroană. În funcție de situație, este necesară sau nu și refacerea tratamentului de canal al dintelui afectat.
În cazul de față, medicii noștri împreună cu pacientul, au optat pentru refacerea tratamentului endodontic, șlefuirea dinților și acoperirea lor cu coroane unidentare ceramice pe suport de zirconiu pentru o mascare mai bună a colorațiilor.

Tratamentele endodontice au fost realizate de către colega noastră dr. Mădălina Pintea, utilizând microscopul endodontic. În următoarea etapă, dr. Anastasia Platon a preparat și a amprentat dinții în vederea realizării lucrărilor protetice. Pentru întreaga perioada până la finalizarea coroanelor ceramice, au fost realizate coroane dentare provizorii.

Prima etapă după prepararea și amprentarea dinților a fost proba capelor de zirconiu. S-a verificat adaptarea lor la nivelul dinților preparați.

În următoarea etapa, în laboratorul de tehnică dentară, tehnicianul a stratificat ceramica pe capele de zirconiu. Ultima probă, este proba estetică în care medicul a verificat funcționalitatea, forma și culoarea, apoi a trimis coroanele la laborator pentru finalizare.

Aspect final, după cimentare.

dr. Anastasia Platon
medic dentist, specialist protetică dentară
Paris Dental Clinic

#proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.