fbpx

Ce este tartrul?

Periajul zilnic nu este suficient pentru menținerea sănătății gingiilor și a dinților. Tartrul dentar apare în urma mineralizării plăcii bacteriene insuficient îndepărtate. Tatrul are o culoare alb-gălbuie până la brun; poate fi localizat deasupra gingiei, unde este mai ușor de depistat de către pacient sau/ și sub nivelul acesteia.

Tatrul se poate forma pe toți dinții, dar este întâlnit cu preponderență pe suprafața linguală a grupului frontal inferior (in spatele incisivilor) și pe suprafața vestibulară (dinspre obraz) a molarilor superiori.

Probleme cauzate de tartru

Periajul dentar deficitar și neefectuarea unui detartraj cu ultrasunete cel puțin o dată pe an poate conduce la depozitarea tartrului dentar pe dinții tăi. Pe lânga depunerile cu textură aspră, tartrul  determină și un miros neplăcut al respirației

Cel mai grav lucru însă, nu este că prietenii se vor îndepărta de tine din cauza respirației urât mirositoare, ci faptul că în timp, tartrul neînlăturat prin detartraj cu ultrasunete, poate duce la boli ale cavității bucale. 

Tartrul dentar este un factor iritativ al gingiei, motiv pentru care se produce gingivita bacteriană. Dacă nu se tratează la o clinică dentară, aceasta evoluează prin retracția gingiei și apariția bolii parodontale. Odată cu gingia, se retrage și suportul osos al dinților și apare mobilitatea dentară (dinții încep să se miște) și apoi pierderea permanentă a dinților.

Prevenția

Efectuarea controlului periodic la clinica dentară și a detartajului la 3, 6 sau maximum 12 luni, în functie de necesitățile fiecăruia, sunt deosebit de importante pentru prevenirea pierderii, aparent inexplicabile, a dinților.

Detartajul cu ultrasunete este o procedură simplă, nedureroasă, urmată de un periaj profesional și, acolo unde este cazul, igienizare cu air flow – un aparat care îndepărtează restul microparticulelor, împreună cu colorațiile dentare produse de alimente, ceai, cafea sau țigări.

https://www.high-endrolex.com/45

După detartajul cu ultrasunete, dinții pot fi o perioadă sensibili la rece sau la dulce, motiv pentru care se recomandă utilizarea unei paste de dinți desensibilizante.

dr. Corina Marc
medic dentist, manager general
Paris Dental Clinic

 

– – –

#proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

 

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.