fbpx

factori important de luat în considerare pentru implanturi dentare | informații utile și condiții de luat în calcul

Viața unui implant dentar în condiții ideale este de peste 10 ani cu o rată de succes de 96%. Un implant dentar sănătos este un implant care nu este mobil nu sângerează la sondare este nedureros și nu prezintă pungi parodontale si retracții osoase.

Durata de viață pentru implanturi dentare depinde de următorii factori:

  • calitatea osului în care este inserat implantul dentar: înălțimea osului, grosimea cât și densitatea acestuia. În situația în care unul dintre acești parametrii nu este optim, se pot realiza reconstrucții osoase sau reconstrucții ale părților moi pentru îmbunătățirea condițiilor locale.
  • starea de sănătate a pacientului: se consideră că pacienții cu diabet zaharat sunt mai susceptibili la apariția infecțiilor și în cazul în care glicemia nu este ținută sub control, pot să apăra probleme în ceea ce privește integrarea sau funcționalitatea implanturilor dentare. Osteoporoza este o altă afecțiune, care poate avea un efect negativ asupra integrării implanturilor în os. Pacienții cu chimioterapie și / sau radioterapie prezintă un risc mai mare pentru pierderea implantului dentar. Bruxismul (scrâșnitul dinților) poate duce la o durată mai scurtă de viață a implanturilor dentare.
  • igiena orală este de asemena unul dintre cei mai importanți factori. Este nevoie să luăm măsuri imediate în cazul unei igiene orale precare și să ne facem controlul periodic o dată la 6 luni. Depunerea tartrului și a plăcii bacteriene pe suprafața lucrărilor pe implant, duce la apariția infecțiilor periimplantare (din jurul implanturilor).
  • obiceiurile vicioase precum fumatul: se consideră că în cazul unui fumător cu peste 20 de țigări pe zi, durata de viață a unui implant dentar se poate înjumătăți.
  • nerespectarea timpilor de vindecare de după inserarea implanturilor în os, poate afecta osteointegrarea implantului dentar. Este necesar să aștemtăm minimum de 4 luni până la aplicarea lucrărilor de durată pe implantul dentar, iar uneori acest timp trebuie crescut la 6 sau chiar 8 luni. Lucrările care se aplică imediat post-implantar sunt lucrări provizorii care au mai mult rol estetic decât funcțional.

dr. Bianca Tomina
medic dentist, specialist chirurgie dento-alveolară
Paris Dental Clinic

– – –
#implantologie #implanturi dentare #implant dentar #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.