fbpx

Ce este ortodonția și cum ne ajută tratamentele ortodontice și aparatele dentare?

Denumirea completă a acestei discipline în nomenclatorul Ministerului Sănătății este “Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială”. Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de interceptarea și corectarea anomaliilor dento-maxilare și a malocluziei (mușcătura defectuoasă).

Dinţii malpoziționați (dinți strâmbi) sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai greu de întreţinut și de igienizat corect. Acești dinți pot fi pierduţi mai devreme datorită apariției mai frecvente a cariei şi a bolii parodontale şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar excesiv. Efortul excesiv al acestor mușchi favorizează apariția durerilor de cap, a durerilor în articulația temporo-mandibulară (ATM), disfuncţii ale ATM şi de asemenea dureri la nivelul gâtului, umerilor şi chiar a spatelui.

Dezavantajul invocat cel mai des de către pacienții care solicită contol / tratament ortodontic, este aspectul inestetic al dinţilor malpozitionați (nealiniaţi corect).

Avantajele tratamentului ortodontic

Printre avantajele urmării unui tratament ortodontic se numără îmbunătățirea sănătații orale, un aspect mai armonios şi o durabilitate și o funcționalitate mai bune a dinţilor din cavitatea bucală.

Ce specializări urmează medicii dentiști înainte să devină specialiști ortodonți?

Pentru a deveni medic specialist ortodont, medicul dentist trebuie să urmeze, în baza unui concurs, un stagiu de instruire într-o clinică universitară din țară sau din strainatate – Rezidențiat. La finalul perioadei de 3 ani a Rezidențiatului, în baza absolvirii unui examen, medicului dentist i se conferă titlul de medic specialist ortodont. Perioada de Rezidențiat și practica efectuată de către medic în această perioadă, examenul de medic specialist, participarea la cursurile de perfecționare practice și la congresele internaționale plus experiența acumulată tratând cazuri ortodontice, califică medicul specialist ortodont pentru practicarea specializării denumită Ortodonție.

dr. Roxana Cighi
medic dentist, specialist ortodonție și ortopedie dento-maxilo-facială
Paris Dental Clinic

– – –
#aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.