fbpx

Progresele remarcabile care se fac în permanență în cadrul ortodonției, disciplina de specialitate care se ocupă preponderent cu armonizarea poziției dinților și corectarea mușcăturii sunt subiectul de studiu al medicului nostru specialist ortodont.

aparate dentare Damon Cluj

Cu ajutorul acestuia și a aparatului ortodontic Damon poți obține un zâmbet sănătos și frumos, acum într-un mod mult mai confortabil. Printre principalele atuuri care recomandă aparatul Damon sunt faptul că favorizează relizarea unei igiene dentare mai facile pentru pacient și reduce durata tratamentului.

Studiile clinice arată că, datorită sistemului Damon în multiplele cazuri tratate, numărul de vizite la medicul ortodont este redus considerabil.

Ce este aparatul dentar Damon?

Aparatul dentar Damon este un sistem ultra-performant de brackeți autoligaturanți, deoarece spre deosebire de brackeții tradiționali, care folosesc ligaturi metalice sau elastice pentru prinderea arcului, Damon are un sistem special de retenție ce permite o mișcare mai rapidă și confortabilă a dinților, fără presiune excesivă. De asemenea folosește arcuri ortodontice speciale cu memorie, care dictează o deplasare a dinților cu forțe mai blânde, însă cu o eficiență sporită, ceea ce duce în majoritatea cazurilor la scurtarea duratei tratamentului.

apatrate dentare Cluj - ortodontie Cluj

O sumarizare a avantajelor aparatului ortodontic Damon cuprinde:

  • Aspectul plăcut – sistemul prezintă o estetică îmbunătățită a brackeților și există în două variante: cu brackeți metalici și cu brackeți ceramici, Damon Clear, opțiunea aceasta este mai puțin vizibilă și le permite pacienților de toate vârstele să se simtă mai încrezători cu zâmbetul lor în timpul tratamentului.
  • Tratament mai rapid – un alt lucru de menționat este timpul mai redus de tratament. Studii comparative au arătat o reduce
  • Mai puține vizite la medicul ortodont – în comparație cu aparatele ortodontice convenționale, Damon permite mai puține ședințe de activare în fazele inițiale ale tratamentului, activările se realizează la un interval de 2 luni.
  • Mai mult confort – sistemul Damon reduce fricțiunea dintre părțile moi și părțile componente ale aparatului ortodontic. De asemenea favorizează o igienă orală mai ușor de întreținut prin eliminarea ligaturilor elastice și printr-o dimensiune mai redusă a brackeților.
  • Contribuie la menținerea sănătății dentare. Prin forțele ortodontice blânde pe care le exercită la nivel dentar, sistemul Damon este eficient și menține sănătatea radăcinilor, împiedicând retracția gingivală și rezorbția radiculară.
aparate dentare Damon Cluj

Etapele tratamentului ortodontic:

  • Consultația de specialitate realizată în clinica stomatologică de către medicul ortodont.
  • Planul de tratament adaptat nevoilor personale elaborat în urma unei analize amănunțite ale documentației aferente fiecărui pacient, care cuprinde radiografii, fotografii, CT, model de studiu (dosar ortodontic).
  • Aplicarea aparatului dentar.
  • Ședințele pentru ajustarea brackeților.
  • Contenție.

Sistemul Damon ne ajută să obținem rezultate finale excelente, un zâmbet cuprinzător și estetic, un profil facial îmbunătățit și o mușcătură (ocluzie) echilibrată și funcțională.

Întregul colectiv al clinicii noastre susține prevenția, procedurile avansate și tratamentele personalizate, ca tu să ai cele mai bune rezultate împreună cu o experiență plăcută și confortabilă.

Dr. Roxana Cighi
medic specialist ortodonție

ParisDentalClinic > prima vizită la stomatolog > clina ta preferată > zâmbet larg > medici profesioniști > prevenție carii dentare > proteze dentare > protetică dentară > detartraj cu ultrasunete > profilaxie dentară > aparate dentare > aparate ortodontice > ortodonție > albire dentară cu laser > fațete dentare > fațete ceramice eMax > estetică dentară > implanturi dentare Cluj > implantologie Cluj > obturații > plombe > tratament carie dentară > inlay / onlay / overlay / încrustații dentare > stomatologie Cluj > cabinet stomatologic Paris Dental Clinic > clinică stomatologică Paris Dental Clinic

LINK-URI UTILE PARTENERI

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.