fbpx

#StauAcasă #AmGrijă #Dentist+Pacient #ParisDentalClinic

Calea de pătrundere a coronavirusului în organism este cea aeriană, deci pe nas sau pe gură.

În prima fază de infectare, virusul rămâne o perioadă în faringe, unde se înmulțește și apoi atacă căile respiratorii inferioare. Din acest motiv, atât pentru persoanele infectate cât și pentru prevenție se recomandă clătirea cât de des a gurii cu apă de gură și o atenție sporită asupra igiene orale.

În perioada aceasta, sfatul nostru pentru pacienți este să țină cont de câteva aspecte simple și în același timp esențiale pentru evitarea problemelor dentare majore. Activitatea noastră, a tuturor, a scăzut drastic în această perioadă din cauza izolării la domiciliu iar stresul își spune cuvântul. Tindem să mâncăm mai mult, mai ales mâncăruri care ne pot afecta puternic dantura. Echipa noastră vă vine în ajutor. De aceea, noi vă propunem să vă feriți de dulciuri și alte alimente precum: caramele, bomboane (cei mici preferă să le ronțăie), boabe de porumb prăjite, alte alimente dure care ar putea provoca fisurarea sau fracturarea dinților. Fisurarea sau fracturare dinților pot duce rapid la durere, carii, sângerări gingivale.

Pentru a evita astfel de situații noi vă propunem înlocuirea acestor alimente cu fructe proaspete, preparate sub forma de compoturi, la cuptor sau dulciuri preparate în casă cu un conținut scăzut de zahăr.

De asemenea, vă recomandăm să nu consumați în exces: țigări, cafea sau ceaiuri colorate pentru a evita colorarea danturii.

Așa cum suntem sfătuiți să ne spălăm pe mâini mai des și timp mai îndelungat pentru a evita contaminarea, la fel trebuie să procedăm și în cazul igienei orale.
Putem realiza un periaj mai complex al cavității bucale pentru a îndepărta bacteriile (cavitatea bucală fiind un mediu umed, este un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor și a virușilor, inclusiv a noului coronavirus). Este bine ca în această perioadă să îndepărtăm cât mai eficient bacteriile din cavitatea orală.

Pașii pe care trebuie să-i urmați pentru o igienizare completă sunt:

  • periajul dinților
  • periajul părților moi: pereții obrajilor, gingii, limbă
  • utilizarea aței dentare
  • utilizarea apei de gură
  • clătiri cu antiseptice naturale sau apă de gură.

Periajul se realizează conform articolului pe care îl găsiți deja pe pagina noastră (folosind o periuță de dinți medium sau soft) https://parisdentalclinic.ro/igiena-dentara-paris-dental/.

Să nu neglijați obrajii, gingiile și limba. Cu ajutorul periuței de dinți, periem fin și fără să apăsăm pereții interiori ai obrajilor, pe toată suprafața lor, facem același lucru și la nivelul gingiilor. Limba trebuie și ea curățată, cu ajutorul periuței de dinți, dinspre partea cea mai din spate a ei, spre fata, cu grijă, fără a apăsa. Folosim ața dentară de preferat chiar mai des ca de obicei (găsit articolul despre utilizarea atei dentare pe pagina noastră – https://parisdentalclinic.ro/igiena-dentara-paris-dental/).

După ce am realizat periajul complex al cavității bucale, clătim bine cu apă.
În perioada aceasta este recomandat să clătim gura chiar mai des decât de obicei cu apă de gură sau cu elemente antiseptice naturale precum apă cu sare, apă cu bicarbonat de sodiu și să bem ceaiuri naturale precum cel de salvie, mușețel sau gălbenele.

Mai ales în această perioadă, pentru că suntem acasă și ne permite timpul și locul, vă sfătuim să realizați periajul de 3-4 ori pe zi, împreună cu utilizarea apei de gură și clătirea gurii cu antisepticele naturale sau apă de gură. Totuși aveți grijă să nici nu exagerați printr-o presiune prea mare aplicată pe dinți cu periuța dentară, mai ales cu periuțele electrice. În acest caz pot apărea abraziuni, zgârieturi pe suprafețele dentare care pot duce și la sensibilitate dentară.

De asemenea, vă recomandăm schimbarea periuței de dinți mai des în această perioadă.

Claudia Andreea Sălcudean-Anghel
front desk assistant
Paris Dental Clinic

– – –
#COVID-19 #coronavirus #prevenție carii dentare #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.