fbpx

#StauAcasă #AmGrijă #Dentist+Pacient #ParisDentalClinic

Sperăm ca această perioadă vă găsește sănătoși și cu timp la îndemână pe care sa îl folosiți cu înțelepciune.

Dacă ați experimentat o problemă dentară în acest timp, noi încercăm să vă fim de ajutor. Pentru că ne dorim să fiți în siguranță acasă și fără durere, vă oferim câteva sfaturi pe care le puteți pune în practică de unii singuri, în speranța diminuării durerii sau disconfortului existent.

Pentru a nu potența orice tip de durere, vă rugăm să nu consumați alimente fierbinți sau prea reci și să nu faceți treceri bruște de la rece la cald sau invers. De asemenea, evitați alimentele prea dure sau prea lipicioase care pot provoca dureri sau care pot rămâne în spațiile interdentare. Nu consumați dulce în exces. Sau dacă ați consumat nu uitați să vă spălați imediat pe dinți.

Dacă experimentați durere, trebuie să identificați mai întâi sursa acesteia:

  • Dacă durerea este de tip dentar, vă recomandăm să utilizați în perioada aceasta Paracetamol și să evitați pe cât posibil orice alt antiinflamator nesteroidian (Ibuprofen, Naproxen etc.) deoarece încă nu avem studii care să lămurească implicarea favorabilă / nefavorabilă a acestor medicamente. Doar dacă durerea nu cedează la Paracetamol și nu există riscul de a fi contactat infecția cu noul coronavirus, luați un Ibuprofen sau Ketonal. De asemenea, încercați să nu depășiți doza recomandată pe prospect și dacă durerea nu încetează la Paracetamol/ Ibuprofen vă rog contactați medicul dvs.
  • Dacă aveți abces dentar și acesta este colectat pe gingie imediat sub coroana dentară, de o dimensiune mică și nedureros, de regulă înseamnă că secreția purulentă a fistulizat și se va croniciza, nefiind necesar să luați antibiotice. Recomandat ar fi să mențineți cavitatea orală curată, prin efectuarea de clătiri cu soluții antiseptice naturale (apă la temperatura camerei cu bicarbonat sau sare) sau preparate (apă de gură cu clorhexidină)
  • Deoarece căldura poate exacerba anumite simptome în cazul abceselor , evitați să consumați băuturi și alimente fierbinți și de asemenea să nu dormiți pe acea parte pentru a nu supraîncălzi zona.
  • Dacă durerea nu cedează și abcesul format începe să deformeze zona feței, vă rog sunați medicul dvs. stomatolog pentru a vă prescrie o rețetă sau pentru a vă direcționa către un serviciu specializat de primiri urgențe stomatologice. Pe perioada administrării de antibiotice, indicațiile sunt aceleași: medicație conform rețetei medicale, ținut gheață înfășurată într-un prosop la nivelul obrazului respectiv, nu dormim pe acea parte a feței, nu consumăm alimente fierbinți și consumăm alimente care conțin probiotice, dacă medicul nu a prescris probiotice.

Cât timp suntem în izolare vă stăm la dispoziție în continuare la tel. 0770646706 și e-mail: office@parisdentalclinic.ro, sau online pe WhatsApp, formularul de contact de pe website sau Facebook messenger. Ne dorim să vă ajutăm cât putem de mult, cu sfaturi legate de cazul dumneavoastră sau îndrumare spre cabinetele autorizate pentru primirea urgențelor în perioada aceasta.

Sa ne vedem cu bine!

dr. Mădălina Pintea
medic dentist, specialist endodonție
Paris Dental Clinic

– – –
#COVID-19 #StauAcasă #AmGrijă #Dentist+Pacient #ParisDentalClinic #Coronavirus #prevenție carii dentare #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.