fbpx

Ortodonția în cazul copiilor

Cel mai indicat ar fi ca vizita la medicul specialist ortodont să aibă loc în jurul vârstei de 6-7 ani pentru a se decide dacă se impune tratament ortodontic și care ar fi cel mai potrivit moment pentru demararea tratamentului?

Molarii primi permanenți și incisivii superiori / inferiori au erupt deja la această vârstă, iar problemele de ocluzie pot fi analizate (ocluzie incrucișată, înghesuiri sau alte probleme). Atunci când copilul este dinspensarizat din timp, medicul specialist poate ghida creșterea osoasă a mandibulei / maxilarului și de asemenea poate dirija erupția dinților permanenți într-o poziție corectă.

Tratamentul ortodontic precoce, poate de asemenea determina expansiunea arcadelor dentare și poate câștiga spațiu pentru dinții permanenți. În unele cazuri, tratamentul ortodontic evită necesitatea de a extrage dinți permanenți, corectează obiceiurile vicioase precum suptul degetului și elimină deglutiția atipică sau anumite problemele de vorbire. Cu alte cuvinte, tratamentul timpuriu poate simplifica tratamentul de mai târziu.

Uneori dinții nu se aliniază frumos pe cele două arcade dentare și determină, pe lângă un aspect inestetic, probleme în masticație, igienă, precum și defecte la nivelul smalțului.

Cu cât se intervine mai repede în scopul corectării pozitiei dinților, cu atât efectele sunt mai rapide.

Cum vă dați seama dacă copilul dumneavoastră ar putea avea nevoie de aparat dentar? Statisticile au arătat faptul că o aproximativ 60%-70% dintre copii au nevoie de aparat ortodontic, cauza acestui procent considerabil fiind atribuită în principal obiceiurilor alimentare și obiceiurilor vicioase. De cele mai multe ori:

  • dinții au formă sau dispunere anormală, sunt înghesuiți sau rotați
  • copilul respiră pe gură
  • copilul își suge degetul
  • copilul își scrâșnește dinții
  • dinții de lapte cad cu întârziere sau dinții permanenți cresc cu întârziere.

Ortodonția în cazul adulților

Datorită progreselor din domeniul ortodonției și ortopediei maxilo-faciale, tratamentul ortodontic se poate aplica indiferent de vârstă. Un mare procent dintre purtătorii aparatelor ortodontice fixe, au varste de peste 20-25 de ani.

Zâmbetul perfect este un deziderat pe care îl caută majoritatea oamenilor, indiferent de vârstă. Vârsta nu mai este un motiv pentru a amâna corectarea alinierii dinților cu pozitionare deficitară; accest lucru fiind posibil dacă gingiile, structura dentară și cea a oaselor maxilare sunt sănătoase.

Pentru a afla mai multe despre mijloacele de tratament adecvate, vă așteptăm să vă faceți o programare la Paris Dental Clinic. Niciodată nu este prea târziu să-ți îmbunătățești zâmbetul.

dr. Roxana Cighi
medic dentist, specialist ortodonție și ortopedie dento-maxilo-facială
Paris Dental Clinic

– – –
#aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #fațete eMax #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #plombe #inlay/onlay/overlay # #stomatologie Cluj #cabinet stomatologic Paris Dental Clinic #clinică stomatologică Paris Dental Clinic

Ți-a plăcut? Distribuie mai departe

Contact Paris Dental Clinic

Adresa:

Str. Paris, nr. 23, Cluj-Napoca, Cluj

Telefon:

+40 770 646 706

E-mail:

office@parisdentalclinic.ro

Orar:

Luni - Vineri: 10:00 - 20:00

Cum ajungi la clinica stomatologică Paris Dental Clinic?

Transport în comun / stații de autobuz

- Ploiești (32m)
- Regionala CFR (550m)
- Someșul, The Office (800m)
- Mihai Viteazu (850m)

Parcări în apropiere

- parcare în complex Leul (500m), Mihai Viteazul
- parcare pe str. 21 Decembrie Nr. 106 (650m)

Mers pe jos

- foarte aproape de centrele de birouri din zona Centru-Maraști

Scrie-ne. Revenim cât de repede.